Informatiebijeenkomst over een voedselcoöperatie in Luttenberg

Museum De Laarman vaart een nieuwe koers: het verbinden van mensen met de wereld van voedsel, landschap en cultuur. Vanuit deze koers is het idee opgepakt om in Luttenberg een voedselcoöperatie op te zetten.

Bij een voedselcoöperatie kunnen Luttenbergers gezamenlijk voedsel inkopen bij de plaatselijke boeren zoals groente, fruit, aardappels, zuivel, vlees, maar ook eieren, brood of bier.

Vers, echt en eerlijk eten, van een boer uit de buurt, wie wil dat nou niet? Alleen, in je eentje is dat misschien wat gedoe. Het voordeel van een voedselcoöperatie is dat bestellingen, logistiek en distributie eenvoudig geregeld worden. Heerlijk eten, voor de laagst mogelijke prijs en toch een eerlijk inkomen voor de boer!

Erwin en Wendy Langkamp en Luuk Reimert (van Brunselbeef) zijn aangehaakt bij de plannen.  Erwin en Wendy zijn enthousiast en willen graag verse melk en eieren aanbieden. Luuk ziet mogelijkheden om nog meer mensen te laten genieten van de lekkere Brunselbeef. Naast de familie Langkamp en de familie Reimert zijn de initiatiefnemers op zoek naar nog meer boeren die hun producten willen aanbieden. Met de supermarkt in Luttenberg is contact geweest met de afspraak om te kijken waar supermarkt en voedselcoöperatie elkaar kunnen versterken. In de opstartfase functioneert De Laarman als contactadres. Het is de bedoeling dat de voedselcoöperatie een zelfstandige organisatie wordt, waarbij De Laarman in beeld is als afhaaladres.

Wie belangstelling heeft om via de voedselcoöperatie producten aan te bieden of belangstelling heeft om producten af te nemen, kan zich aanmelden voor de bijeenkomst op woensdag 25 november. De bijeenkomst start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. In verband met de corona wordt de bijeenkomst digitaal gehouden.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar activiteiten@delaarman.nl of een telefoontje of WhatsApp naar 0622833044. 
Na de aanmelding, ontvangen de deelnemers nadere informatie over de digitale bijeenkomst.

Voor het opzetten van de voedselcoöperatie krijgen de initiatiefnemers via de provincie Overijssel ondersteuning van Estella Fransen van de Ulebelt, het natuur- en milieucentrum uit Deventer.

In de provincie Overijssel zijn op dit moment twaalf voedselcoöperaties actief. Een daarvan is de coöperatie in Broekland. Mireille Groot Koerkamp zal op 25 november vertellen over de ervaringen in Broekland en hoe eenvoudig en praktisch ze het daar geregeld hebben

We zien jullie graag op 25 november! De initiatiefgroep: Gerda Luchtenberg en Jos Westenenk (namens De Laarman), Erwin en Wendy Langkamp en Luuk Reimert.