Museumgebouw
oldtimer tractoren
Boerderijkeuken

Het museum 
De Laarman laat zien welke werktuigen de veeboer en landbouwer midden vorige eeuw in gebruik hadden om het vee te verzorgen en het land te bewerken.

We kijken ook naar het heden en de toekomst. Waar ligt de bron van ons voedsel? Hoe wordt het tot voedsel bewerkt? Wat ligt er op ons bord? Dit verhaal vertellen we in het nieuwe thema ‘Van bord naar boer’. 

Gebouw  
Het museum is gevestigd in een voormalige veevoederfabriek, gebouwd in 1959, waarin een groot deel van de installatie nog intact en te zien is. 

Het markante gebouw staat op de flank van natuurgebied De Luttenberg en biedt aan de voorzijde van het gebouw een prachtig uitzicht over het dal van de Sallandse heuvelrug. Aan de achterzijde is via het nieuwe gebouw toegang tot natuurgebied de Luttenberg.

De collectie
De basis van het museum bestaat uit een grote collectie oude landbouwmachines, trekkers, werktuigen en gereedschappen. Er is een bibliotheek, een boerderij-inrichting met beste kamer, keuken, kelder, bedstede en götte. In de kelder is ruimte voor tijdelijke exposities zoals een grote blikken trommels verzameling.

Activiteiten
Ieder jaar organiseren we een aantal vaste activiteiten zoals winter en herfstwandelingen, dauwtrapfietstocht, trekker toertocht, Historisch Festival en Kerstmarkt

Tijdens de vakantie van de basisscholen bieden we workshops kaarsen maken en robot timmeren aan.   

Landbewerking
Ambachten
Wandel- en fietstochten
Schoolklas
Landbouwwerktuigen
Historisch Festival
Kerstmarkt
Workshops robot timmeren
Workshops Kaarsen maken
Verkleden
Groepsarrangementen