Speelhoek (2) 2020-05-07
20200611_103127
20200611_110004

Ook voor kinderen heeft De Laarman genoeg te bieden:

Leerzaam:
Hoe werd in de tijd van opa en oma op het land gewerkt, welke machines gebruikten ze, of moesten ze veel zelf met gereedschappen of werktuigen aan de slag?
Hoe maakten en bewaarden ze hun eten als er geen magnetrons, diepvries of moderne keuken apparatuur is?    
Spelen:
Rijd een rondje op het virtuele land met de ‘net-echte-trekker’ of ga Sterre melken, ons ‘bet-echte-koe’
In de spelletjeshoek vind je speelgoedkisten, zijn er computerschermen met spelletjes of ga naar de kelder om je te verkleden met kleren en klompen uit de tijd van opa en oma. 


Educatief programma Jan en Janneke
Kinderen van de basisscholen in de gemeente Raalte krijgen ieder kaar een les over ons culturele erfgoed in de doorlopende leerlijn. Deze is ontwikkeld door Hof Educatie in opdracht van de gemeente Raalte. Bij De Laarman vertellen we het verhaal van Jan en Janneke, twee kinderen van 8 en 10 jaar in de jaren vijftig van de vorige eeuw. 

Lees hier meer over het educatief project Jan en Janneke. 

Meer informatie en reserveren: g.luchtenberg@delaarman.nl of 06-22833044


Kinderfeestjes 

Onze vrijwilligers maken een kinderverjaardag tot een mooi feest voor de jarige en zijn vriendjes.

Kinderen mogen zich eerst verkleden met kleren uit de tijd van Jan en Janneke. Zo gaan zij samen met de verhalenverteller 75 jaar terug in de tijd en ontdekken hoe kinderen in die tijd speelden, werkten of naar school gingen.

In de kaarsenkelder maken zij een dubbele dompelkaars en daarna is er nog genoeg tijd om te spelen, een digitaal ritje te maken op onze ‘net-echte-trekker’ of de ‘net-echte-koe’ te melken.

Lees hier meer over kinderfeestjes.