"De wereld achter ons eten"

Nieuws

Winterwandeling IVN. Raalte - zondag 6 januari 2019

Luttenberg: Traditioneel wordt rond de jaarwisseling een winterwandeling uitgezet door IVN Raalte vanuit Museum “De Laarman” te Luttenberg. Start tussen 09:00 en 12:00 uur voor de 18 km; voor de 5 en 12 km tussen 09:00 en 13:00 uur Afstanden: 5 km, 12km en 18km
Winterwandeling IVN. Raalte - zondag 6 januari 2019

Voor de 23e keer wordt door IVN. en het museum samengewerkt om  de deelnemers een mooie wandeltocht aan te bieden en voor een goede start en ontvangst te zorgen. Als datum is gekozen voor 6 januari 2019. Het thema voor deze wandeling is ‘Veelzijdig Luttenberg’.

Lekker uitwaaien na alle feestdagen is het credo.


Voor degenen, die graag een flinke wandeling maken is een route uitgezet van ongeveer  5 km, 12km  of 18 km.. Deze zeer afwisselende route over smalle wegen, zandwegen en natuurgebied De Luttenberg.

Voor wie er even tussenuit wil, of met kinderen of een groep wil wandelen, kan de korte route ongeveer 5  km. een aanrader zijn. Ook deze route is zeer afwisselend.
In alle routebeschrijvingen zijn natuur- en omgevings- wetenswaardigheden vermeld; deelnemers voor deze korte route worden  terug gebracht naar de "Laarman".

Onderweg op het rustpunt is er koffie, chocolademelk, soep en broodjes verkrijgbaar

 Kortom: een uitgelezen gelegenheid om de (waterdichte) wandelschoenen aan te trekken en er opuit te gaan!

tussen 09:00 en 12:00 uur voor de 18 km ; voor de 5 en 12 km tussen 09:00 en 13:00 uur is het mogelijk te starten vanaf Museum ‘de Laarman’, Butzelaarstraat 60 te Luttenberg. Voor de routebeschrijvingen wordt een vergoeding van € 3,- gevraagd; kinderen tot 12 jaar gratis.

Na afloop van de wandeling kunt u in het museum en kaarsenmakerij bij  “De Laarman” genieten van een kop heerlijke erwtensoep of een drankje.

Honden mogen ivm besmettinggevaar ( Neospora) voor vee niet mee !!

 

Voor grotere groepen tkunt U zich aanmelden via: info@delaarman.nl 

 www.ivn.nl/afdeling/ivn-raalte

En weer of geen weer, het gaat door!